Haber Detay

Anasayfa > Haberler > Haber Detay

KTÜN’de 61. Kütüphane Haftası “Üreten Kütüphaneler” Temasıyla Kutlandı

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından, 61. Kütüphane Haftası kapsamında “Üreten Kütüphaneler” temasıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

 

Kütüphanede gerçekleştirilen kutlama etkinliğine Rektör Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Deveci, Genel Sekreter Kamil Gök, akademik ve idari personel ile öğrencilerden oluşan çok sayıda kütüphane kullanıcısı katılım sağladı.

 

Etkinlik, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ayhan Tekin’in sunumu ile başladı. Tekin sunumunda, 2020 yılında kurulan kütüphanenin gelişim süreci hakkında bilgi verdi. Kütüphanenin tefrişiyle birlikte fiziki ve elektronik kitapların kullanıcıların hizmetine sunulduğunu belirten Tekin, 5 yıllık süre içerisinde Stratejik Planda yer alan hedeflerin üzerinde başarı sağlandığını ifade etti. Ayrıca alt kat salonun aktif hale getirilerek teknolojik cihazların kullanıcıların erişimine açıldığını vurguladı. Kütüphanede 46 bin kitap bulunduğunu, kullanıcıların 25’i ücretli abonelikle, 16’sı TÜBİTAK ULAKBİM aracılığıyla olmak üzere toplam 41 veri tabanına erişim sağlayabildiklerini sözlerine ekledi.

 

Sunumun ardından kısa bir değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Çelik, kütüphanelerin bilgiye ulaşmada ve kültürel değerlerin aktarımında rol oynayan en önemli araçların başında geldiğine vurgu yaptı. Kütüphanelerin sadece raflarında kitapların dizili mekanlar olmadığını ifade eden Çelik,  “Kütüphaneler sadece kitapların raflara dizildiği fiziksel mekanlar değildir; onlar, geçmişin birikimini bugüne taşıyan, bireylerin hayal gücünü ve düşünsel derinliğini geliştiren yaşayan bilgi merkezleridir. Günümüzün dijital çağında bile, kütüphanelerin önemi azalmamış, aksine daha da çeşitlenerek artmıştır. Bilginin güvenilirliğini, erişilebilirliğini ve sürdürülebilirliğini sağlayan bu yapılar, özellikle üniversitelerimizde bilimsel araştırmaların temel taşı olmayı sürdürmektedir.” dedi. Rektör Çelik sözlerine şöyle devam etti: “Üniversite olarak, öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin bilgiye en hızlı ve doğru şekilde ulaşmasını sağlamak, eleştirel düşünceyi desteklemek ve öğrenme kültürünü yaygınlaştırmak en önemli önceliklerimizdendir. Bu doğrultuda kütüphanelerimizi yalnızca kitap okuma alanları değil, aynı zamanda araştırma, üretim ve iş birliği merkezleri haline getirmek için sürekli olarak geliştirmekteyiz. Bu özel hafta vesilesiyle, başta kütüphanelerimizde görev yapan değerli çalışanlarımız olmak üzere, bilgiye ulaşma azmiyle kitaplara sarılan tüm öğrencilerimize ve akademisyenlerimize teşekkür ediyorum.”

 

Rektör Çelik’in konuşmasının ardından tüm katılımcılarla beraber kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. Program,  her yıl geleneksel hale gelen, bir yıl boyunca en fazla kitap okuyan ve veri tabanlarını en aktif şekilde kullanan kullanıcılar için düzenlenen Geleneksel Ödül Töreni ile devam etti. Hiperkitap firmasının ana sponsorluğunda; Yordam, Ebsco, Eazsolıtıons, Online Bilgi, Accucoms firmalarının da sponsorluk desteğiyle kullanıcılara hediyeleri takdim edildi.

 

Ayrıca, Rektör Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, kütüphane personelinin Kütüphane Haftası’nı kutlayarak kendilerine hediyelerini sundu. Daire Başkanı Tekin tarafından da Rektör Çelik’e 61. Kütüphane Haftası anısına plaket takdim edildi.

 

Program toplu hatıra fotoğraf çekimi ardından sona erdi.

Ödül Alan Kullanıcılar:

En Çok Kitap Okuyan Öğrenciler

1.         Abdullah TAŞATAN (Öğrenci)

2.         Furkan BAKIRTAŞ (Öğrenci)

3.         Hasibe Gül ALATAY (Öğrenci)

En Çok Kitap Okuyan Akademik Personel

1.         Öğr. Gör. Nuh Sağlam

2.         Arş. Gör. Yüksel Değirmencioğlu Demiralay

3.         Öğr. Gör. Elif Arslan

 

En Çok Kitap Okuyan İdari Personel

1.         Şekibe Ünlü

2.         Tarık Dalkıran

3.         Ezgi Akbaba

Rosette Stone Dil Öğrenme Veri Tabanını En Çok Kullananlar

1.         Arş. Gör. Halil Burak Akdeniz

2.         Gözde Selen Korkmaz

3.         Mehmet Yusuf Aslan

Elektronik Kaynakları En Çok Kullananlar

1.         Ayşenur Serttaş

2.         Mahmoud Motasım Hassan

3.         Doç. Dr. Gülcihan Güzelkaya

RSC Veri Tabanında Açık Erişim Yayın Yapan Kullanıcı

Prof. Dr. Mustafa Esen Martı

Eğitimlere Katılım Sağlayan Kullanıcılar

1.         Arş. Gör. Emre Ayso

2.         Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Şeflek

3.         Cemre Yılmaz
 

 

 

 

 

 

Konya Teknik Teknik KTÜN