Kulüp Çalışmaları

Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencileri, ABD'de yapılan insansız hava sistemleri yarışmasına katıldı

Dünyanın dört bir yanından sınırlı sayıda takımın katılabildiği Uluslararası İnsansız Hava Sistemleri Yarışması'na (AUVSI SUAS 2018), Konya Teknik Üniversitesi’nden S-Air Takımıda katıldı.
Bu yıl 16. gerçekleştirilen Uluslararası İnsansız Hava Sistemleri Yarışması'na (AUVSI SUAS 2018) ABD Maryland eyaleti ev sahipliği yaptı.
Ön başvuru aşamasından geçebilen sınırlı sayıda yarışmacının katılmaya hak kazandığı organizasyona, bu yıl dünyanın farklı bölgelerinden 69 üniversite takımı kabul edildi. Türkiye’den 5 takım, AUVSI SUAS 2018'de yer aldı. Harvard Üniversitesi, Stanford Üniversitesi ve U.C. Berkeley gibi dünyanın en iyileri arasında kabul edilen üniversitelerden gelen zorlu rakiplerle yarışan S-Air Takımı, misyon kategorisinde yirminci oldu.
ABD Maryland'de 2002 yılından bu yana düzenlenen AUVSI SUAS, üniversite öğrencilerinin kendi geliştirdikleri insansız hava aracı sistemlerinin yarışmasına sahne oluyor. Yarışmada katılımcılar tamamen kendi imkânlarıyla geliştirdikleri otonom olarak uçabilen, navigasyon ve sensör kabiliyetlerine sahip insansız hava sistemleriyle önceden belirlenen görevleri yerine getirmek için yarışıyor. Mühendisliğin farklı dallarından teknik bilgi ve becerilerin bir araya getirildiği yarışma, alanında dünyanın en kapsamlı yarışmaları arasında yer alıyor.